Aprenestadistica. Home
Aprenestadistica. Secund´┐Żria
Usuari/usuària

Inici Activitats Serveis Activitats Demografia Activitats societat Activitats Economia Activitats Medi Ambient Glossari

Com utilitzar el web?

 

“Arribarà un dia en què el pensament estadístic serà tan necessari per exercir la ciutadania amb eficiència com la capacitat de llegir i d’escriure”  H. G. Wells

 

L’Institut d’Estadística de Catalunya pretén impulsar la difusió de la cultura estadística en l’àmbit de l’ensenyament secundari reglat entre el professorat i els joves estudiants. Per aquest motiu s’ha desenvolupat aquest web, que ofereix recursos educatius curriculars per fer l’estadística més accessible i interessant per als estudiants.

 Què s’hi pot trobar?

El primer apartat “Què és l’estadística?” ofereix quatre pinzellades sobre l’estadística avui en dia i les seves aplicacions en la vida real.

Trobareu 25 activitats classificades en 5 apartats temàtics (serveis, demografia, societat, economia i medi ambient). Les xifres emprades en les activitats són dades reals que es poden consultar al web de l’Idescat. Fan referència a Catalunya, Espanya i Europa. Cada activitat iclou una breu ressenya en què s’indica el plantejament, l'àmbit, l’objectiu, els conceptes estadístics, la competència bàsica, el nivell i el temps orientatiu per poder-la realitzar.

En l’apartat “Glossari” trobareu classificats els termes necessaris per entendre les activitats. Disposareu d’un “Glossari estadístic” i un “Glossari temàtic” que us ajudaran a desenvolupar les activitats. A més hi ha un ampli conjunt d’animacions, accessibles tant des del Glossari com des de les activitats, que expliquen els conceptes estadístics de manera gràfica i entenedora.

  A qui va dirigit aquest recurs?

Les activitats desenvolupades van dirigides a l’alumnat d’ESO i batxillerat i al professorat, per tal que els serveixi de material complementari als exercicis proposats a l’escola. Estan pensades per fer-les a classe amb el suport del professor, però també poden realitzar-se de manera individual des de casa.

  Com es pot utilitzar?

L’accés al web educatiu és lliure i gratuït.

Hi ha dues maneres d’accedir-hi: com a usuari convidat o com a usuari autenticat. En el segon cas cal registrar-se prèviament i és molt important que ens doneu correctament la vostra adreça de correu electrònic, ja que s’utilitzarà per enviar-vos-hi el nom d’usuari i la contrasenya en cas que els oblideu.

Us recomanem que us registreu, perquè així la vostra feina quedarà guardada per a properes sessions. Si treballeu com a usuari convidat, el treball que feu es mantindrà només durant la sessió, però no es desarà. En tots dos casos, si hi ha més de 60 minuts d’inactivitat, la sessió es tancarà.

Si voleu enviar per correu electrònic una activitat (al vostre professor, per exemple), en primer lloc heu de convertir el document en PDF. Per fer-ho heu de tenir instal·lat un aplicatiu com ara el PDFCreator de distribució lliure.

En totes les activitats que utilitzen bases de dades de l’Idescat, es poden descarregar les taules en format de full de càlcul.

  Contacte

Utilitzeu el formulari de l’apartat “Contacte” si teniu alguna pregunta o suggeriment, o si voleu comunicar alguna incidència relativa al web.

  Requeriments tècnics

Aquest web no necessita cap requeriment per al sistema operatiu. Podeu utilitzar com a navegadors: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, etc.

És necessari que el vostre navegador estigui configurat de tal manera que accepti galetes (cookies).
Per tal de poder veure les animacions incloses en les activitats cal tenir instal·lada la màquina virtual Java (JVM). Si no és així, la podeu descarregar d’http://www.java.com/es/download/